You have successfully logged out.

Raport roczny 2023

Wspierani przez technologię

Nasz rok finansowy 2023 oznacza koniec pierwszego etapu naszych ram strategicznych - B. Braun - the next decade. Przez ostatnie trzy lata ciężko pracowaliśmy, aby udostępnić nowe technologie sektorowi opieki zdrowotnej. W ten sposób zapewniamy wymierny postęp dla naszych klientów i dla lepszej opieki nad pacjentami.

Rok finansowy w liczbach

B. Braun jest jedną z wiodących na świecie firm z branży technologii medycznych. Jako prawdziwy partner opracowujemy inteligentne rozwiązania i wyznaczamy standardy w celu poprawy opieki zdrowotnej. Wykorzystujemy najnowsze technologie, aby zwiększyć zalety naszych podstawowych produktów medycznych i wzbogacić nasze portfolio o inne produkty, usługi i systemy cyfrowe. Nasze zintegrowane rozwiązania mają na celu uczynienie leczenia bardziej innowacyjnym, skutecznym i zrównoważonym.

Zgodnie z naszą strategią w 2023 roku nadal rozwijaliśmy naszą działalność w wymagającym środowisku. Sprzedaż B. Braun wzrosła o 6,5% przy stałych kursach wymiany. Utrzymaliśmy naszą długoterminową strategię wzrostu i osiągnęliśmy nasz strategiczny crl na poziomie 5-7%. Sprzedaż w walucie sprawozdawczej wzrosła o 3% do 8,8 miliarda euro (rok poprzedni: 8,5 miliarda euro). Zysk przed opodatkowaniem wzrósł o 15,3%. To pokazuje, że mamy doświadczenie i umiejętności, aby przetrwać niestabilne czasy.

20222023Zmiana w %
Sprzedaż (w mld €)8,499.88,755.0+ 3.0
EBITDA (w mln €)997.2
1,019.4